Printmijnstad Blogt:

Landelijk wonen: laat je inspireren

De winter en herfst zijn bij uitstek hét seizoen om gezelligheid in huis aan te brengen. En eerlijk is eerlijk: bij kaarsen, de open haard aan en onder een warm kleedje liggen denk jij waarschijnlijk ook niet aan de zomer. Een landelijk interieur geeft warmte af en brengt veel gezelligheid met zich mee. Wij inspireren je graag met wat landelijk wonen tips én interieurfoto’s.

Tips voor het inrichten van je landelijke woonkamer

Een landelijk interieur saai of ouderwets? Welnee! Wij durven het tegendeel te bewijzen. Met de juiste items en kleuren maak jij er een hip interieur van. Wij geven je graag wat tips die je helpen om je landelijke woonkamer in te richten. 

https://www.instagram.com/p/B39pncODhRs/ 

De zithoek in een landelijke woonkamer

Gezelligheid en samenkomen staan samen op één in een landelijke woonkamer. Zorg daarom dat je hieraan veel aandacht besteedt. Creëer een ruime zithoek, plaats stoelen en banken vlak bij elkaar en probeer moderne apparatuur zoveel mogelijk op te bergen. Een tv is natuurlijk niet meer weg te denken uit het interieur, maar je kunt er wel voor zorgen dat ‘ie niet zo opvalt. Kies bijvoorbeeld een mooie grote kast of plaats ‘m boven de open haard. 

Heb je geen echte open haard? Je kunt ook kiezen voor open haarden die werken op waterstof of die alleen licht uitstralen. Natuurlijk heeft een echte open haard de voorkeur. Zorg daarom dat je die ook betrekt in de zithoek. 

De meubels in een landelijk interieur

Landelijke meubelstukken geven jouw woonkamer die warme uitstraling die ‘t verdient. Denk aan een knusse, Engelse fauteuil, een grote houten tafel met eetkamerstoelen met knopen, een klassieke leeslamp en een stoffen bank. Wil je je interieur wat gedurfder maken? Kies dan voor een bank in een andere kleur, bijvoorbeeld lichtblauw. 

Landelijk wonen: de kleuren

Vermijd zoveel mogelijk zwart en kies voor aardetinten: beige, wit, taupe, warmgrijs, zandkleuren of pastel doen het goed in een landelijke woonkamer. Kies voor een lichte, houten vloer in de woonkamer. Voor de keuken kan je ook kiezen voor een houten vloer, of spice het interieur op met een natuurstenen vloer. 

https://www.instagram.com/p/CEzg8Ywnfqj/

Cottage kitch

Je houdt ervan of niet: cottage kitch. Het hysterische zusje van de typische landelijke woonkamer. Struin kringloopwinkels af op zoek naar oude kitcherige koffiekopjes, oude spiegels en andere ornamenten uit de oud-engelse stijl. Stoffeer de Engelse feautuil met een hysterische print en geef de muur in je woonkamer de kleur oudroze. Wij vinden het wel wat hebben. 

Decoraties in je landelijke interieur

Je landelijke interieur is natuurlijk niet af zonder de juiste decoraties! Dit type interieur staat bekend om alle oude ornamenten en accessoires die het geheel afmaken. Kies voor een leuke plaid, een schapenvachtje of een reeks aan sierkussens om je bank gezellig aan te kleden. Bedek de tafels met robuuste kaarsen en plaats veel (nep)bloemen. Voeg lantaarns en grote ronde spiegels toe. 

Ga je voor de cottage kitch stijl? Struin dan antiek- en tweedehandswinkeltjes af. Oude handspiegels, antieke kaarshouders, make-up tafels, dressoirs en andere ornamenten kan je hier vaak voor een prikkie ophalen. 

Wil je je landelijke interieur juist voorzien van een lief, warm of juist stoer tintje? Dan past een poster van ons er goed bij. Kies voor een zwart/wit poster met zwarte lijst voor die stoere tint, laat de plattegrond een echte eyecatcher zijn in een rustig interieur door ‘m op te hangen als muurcirkel of kies voor een poster in lichtblauw, sepia of beige voor een warme uitstraling en hang ‘m op met houten latjes. Je kunt je eigen wijk, stad, provincie of welke plaats ook ter wereld toevoegen aan de plattegrond. 

 

Ontwerp je eigen poster voor in je landelijke interieur

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Steden posters

Typ hier je plaatsnaam en maak je eigen stedenposter!

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling